Κώστας Καραΐσκος - απο ξύλα... και χρόνο

Την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 20:00 τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Καραΐσκου "απο ξύλα... και χρόνο" στην Gallery Estudio.
Διάρκεια: μέχρι 8 Ιουνίου - 10:00-20:00 καθημερινά και 12:00-18:00 Σάββατο & Κυριακή.

Στα εγκαίνεια θα απολαύσετε τα τραγούδια και τον χορό της Ελληνόφωνης κάτω Ιταλίας από τους encardia (http://www.encardia.gr/).

Μερικά από τα έργα

Ο καλλιτέχνης

Ο Κώστας Καραϊσκος γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε σε έναν ειδυλλιακό παραθαλάσσιο οικισμό της Δωρίδας. Απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υπηρέτησε 27 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό σαν μάχιμος αξιωματικός. Φοίτησε επίσης για μια διετία στο μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου NPGS της Καλιφόρνιας (MsCs.). Λίγο αργότερα υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ στη Mons του Βελγίου όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει Σχολή Καλών Τεχνών και να εμβαθύνει στις τεχνικές του Assemblage και του Collage, αξιοποιώντας την έμφυτη κλίση του στις εικαστικές κατασκευές. Στη συνέχεια απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας υπηρεσίες Συμβούλου Πληροφορικής.


Μεταφέροντας πάντοτε ζωντανά τα βιώματα μιας άμεσης επαφής με το χώρο της θάλασσας και τα συναφή αντικείμενα του περιβάλλοντος της, κράτησε μια στενή σχέση με τη γενέτειρα του, τη Σκάλα Καραϊσκου, γνωστή σήμερα σαν Σκάλωμα και τα τελευταία χρόνια εγκατέστησε εκεί το καλλιτεχνικό του εργαστήρι. Απερίσπαστος πλέον, εξωτερικεύει με τα έργα του τη συναισθηματική του ανησυχία για την τύχη ενός κόσμου συχνά απαρατήρητου από τον πολυάσχολο κάτοικο των μεγαλουπόλεων αλλά συνάμα απαραίτητου για την τόνωση της ψυχικής μας γαλήνης.