Ιωάννα Χριστάκου

Ιωάννα Χριστάκου

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της "Ιωάννας Χριστάκου" με τίτλο "Cuerpo y Alma en Rojo" στο Estudio Gallery Κυριαζή 22Α Κηφισιά 2108086611. Η διάρκεια θα είναι έως τις 9 Οκτωβρίου και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 - 20.00 και Σάββατο/Κυριακή 12.00 - 18.00.

«Η Ιωάννα Χριστάκου επικεντρώνει την πλαστική έκφρασή της γύρω από το γυμνό…..Απαλές τονικότητες της σάρκας απλόχωρα εκτείνονται σε λόφους και γαιώδη εδάφη…Αλλού την επίπεδη επιφάνεια της πλάτης ροδοσκεπάζει η σκιά.. Το κόκκινο ταλαντεύεται σε πύρινες φλόγες, το κίτρινο αναδεύει χρυσαυγείς πεδιάδες….Ημίλευκοι τόνοι ζωγραφίζουν τη φωτεινότητα.. Η Ιωάννα ανιχνεύει το ανθρώπινο σώμα σαν ταξιδιώτης στον ιστό του δέρματος, όπου τα χρωματικά πεδία παίρνουν τη χροιά της γης, την ακτινοβολία του φωτός και την ένταση της φωτιάς, αποκαλύπτοντας το απέραντο της ανθρώπινης ύπαρξης»

Κατερίνα Δροσοπούλου
Ιστορικός Τέχνης-Τεχνοκριτικός

Σύντομο βιογραφικό Ιωάννας Χριστάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1991.

Διδάσκει το μάθημα των εικαστικών στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 1992.

Ατομικές Εκθέσεις:

  • Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς, Έπαυλη Δροσίνη, Οκτώβρης 1995
  • “Le jus de la Vie”, Theorema Art Gallery, Βρυξέλλες, Σεπτέμβρης 2009

Συμμετοχή σε Ομαδικές Εκθέσεις:

  • Διεθνής Έκθεση Εικαστικών Έργων «Ο αρχαίος Ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου», Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Ηράκλειο, Καλοκαίρι 2010
  • “Small is smart”, Artower Agora, Αθήνα, Δεκέμβρης 2010

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.